Aktywowałem właśnie darmową wersję AVAST Internet Seciurity. Przypadkowo na moje konto aktywowały się aż 2 takie same pakiety. Czy jest możliwość usunięcie jednego lub zrezygnowania z niego?
Czy te 60dniowe darmowe pakiety faktycznie są darmowe? Przy aktywacji wyraża się zgodę na automatyczne przedłużenie licencji, za którą po upływie 60 dni będzie pobrana opłata. Dodatkowo jest wspomniane, że przed upływem 60 dniu otrzymuje się maila z instrukcją jak zrezygnować z danej licencji, żeby się nie przedłużała. Faktycznie tak jest? Nie trzeba nic płacić?
Ja też miałem 60 dniową wersję. Bardzo fajną wersja, oczywiście działa jednorazowo, na jednym komputerze. Polecił mi tę opcję mój serwisant komputerowy.
UWAGA!
Decydując się na 60 dniową wersję Avasta należy pamiętać o tym, że użytkownik jest proszony o podanie numeru karty kredytowej. Podczas podawania tych danych Avast wyraźnie informuje. że:
cytuję
“Żadna opłata nie zostanie naliczona w tej chwili. Pod koniec XX-dniowego bezpłatnego okresu próbnego jeśli zamówienie nie zostanie anulowane, obciążymy Twoją kartę […] opłatą w wysokości XXX zł. Wyślemy Ci e-mail pod koniec okresu próbnego, przypominając o zbliżającej się płatności (jak również instrukcję jak anulować zamówienie, jeśli wolisz te możliwość).”
Także warto zwrócić uwagę pod koniec okresu próbnego, czy produkt nam odpowiada. Jeśli nie, to należy zrezygnować. Brak reakcji oznacza, że zostanie naliczona opłata.