Witam,
Wykupiłem licencje na Avast Hasła Premium głownie dla funkcji Dotykowy Login, która niestety nie działa z moim telefonem.
KOMPUTER - Windows 10 - zainstalowany Avast Free Antivirus bulid 17.6.3625.218 z wyborem składnika (Avast Password) i tylko ten jeden komponent. Dlatego, ze nie chcę korzystać antyvirusa. W Ustawienia Haseł ustawione jest hasło główne, zaznaczone opcje o podawanie hasła dwa razy dziennie. Zafajkowane opcje zablokuj przy każdym wylogowaniu i zablokuj po zamknięciu przeglądarki. W sekcji dotykowy login jest włączony. Sparowany z telefonem poprzez sczytanie kodu QR. Synchronizacja jest uruchomiona z założonym kontem Avast (synchronizacja działa) Dodatek do przeglądarki zainstalowany.
TELEFON - SAMSUNG GALAXY S7 EDGE - ANDROID - Telefon odblokowuję się poprzez odcisk palca, program Avast PASSWORDS 1.5.1 również odblokowuje się odciskiem palca. Synchronizacja włączona z tym samym kontem avast co na komputerze. Auto-uzupełnianie, czytnik lini papilarnych - zaznaczone. Telefon sparowany z komputerem.
A więc blokuję aplikacje avast password na komputerze, bądź wchodzę na stronę internetową w której potrzebne jest logowanie. Wyskakuje okienko avast z przyciskiem ODBLOKUJ, więc klikam. A następnym oknie trzeba podać hasło główne (poniżej pisze:“Dotknij telefonu, aby odblokować Avast Passwords”) Jednak odblokowuje telefon i nie mam żadnego komunikatu o odblokowaniu avast passwords na komputerze, wchodzę w Avast Passwords w telefonie, przykładam palca, widzę zapisane hasła, ale w komputerze nadal wyświetla się okno o podanie hasła głownego. Po prostu telefon nie reaguje na wyświetlony na komputerze komunikat o podanie hasła…
Co w tej sytuacji?
Bo póki co, uważam, że pieniądze za roczną licencje avast passwords wyrzuciłem w błoto…
Proszę o pomoc, albo chociaż filmik jak ma wyglądać to odblokowanie programu poprzez dotkniecie telefonu…
Pozdrawiam