Dobrý den,
zakoupil jsem licence pro celou rodinu (celkem 5 PC). Na 4 z nich je Windows 10.
Problémy byli již s verzí FREE kterou jsem na daných počítačích testoval (jen jsem nevěděl, že to způsobuje právě Avast!)
Jediný PC na kterém vše funguje má OS Windows 7 Professional 64bit.
Problém se projevuje na Windows 10 (Home i Pro) nefunkční nabídkou start popř. při aktualizacích vypadne zvuk nebo zmizí ikony na hlavním panelu ve spojení s dříve uvedenými problémy.
Vždy mi pomohlo zakázat všechny služby Avastu (odinstalovat ho pomocí removeru) a opravit systémové soubory pomocí ultility “sfc /scannow”.
Když ponechám PC bez anti-viru, tak se problém neprojeví ani po několika týdnech.
Tento problém se postupně projevoval na všech verzích programu Avast včetně té nejnovější k dnešnímu dni.
A mám podezření, že nějak souvisí s aktualizačním procesem na Windows 10 skrze Windows Update.
Již mnoho problémů s programem Avast jsem vyřešil povypínáním různých funkcí viz. GooglePlay Music a VirtualBox.
Doufám, že toto téma neskončí jako většina zde zadaných bez odpovědi, či s jednou nic neříkající reakcí (jen tak aby se neřeklo).