Avast IS i FREE - Windows 10

Dobrý den,

zakoupil jsem licence pro celou rodinu (celkem 5 PC). Na 4 z nich je Windows 10.
Problémy byli již s verzí FREE kterou jsem na daných počítačích testoval (jen jsem nevěděl, že to způsobuje právě Avast!)
Jediný PC na kterém vše funguje má OS Windows 7 Professional 64bit.

Problém se projevuje na Windows 10 (Home i Pro) nefunkční nabídkou start popř. při aktualizacích vypadne zvuk nebo zmizí ikony na hlavním panelu ve spojení s dříve uvedenými problémy.

Vždy mi pomohlo zakázat všechny služby Avastu (odinstalovat ho pomocí removeru) a opravit systémové soubory pomocí ultility “sfc /scannow”.

Když ponechám PC bez anti-viru, tak se problém neprojeví ani po několika týdnech.

Tento problém se postupně projevoval na všech verzích programu Avast včetně té nejnovější k dnešnímu dni.
A mám podezření, že nějak souvisí s aktualizačním procesem na Windows 10 skrze Windows Update.

Již mnoho problémů s programem Avast jsem vyřešil povypínáním různých funkcí viz. GooglePlay Music a VirtualBox.

Doufám, že toto téma neskončí jako většina zde zadaných bez odpovědi, či s jednou nic neříkající reakcí (jen tak aby se neřeklo).

Dobrý den,

velmi se nás mrzí tyto nepříjemnosti.

Zkuste prosím v Avastu na Windows 10 vypnout funkci - Avast → Nastavení → Řešení problémů → zrušit zaškrtnutí u “Povolit hardwarovou virtualizaci”.

Navazující komunikaci bychom však potřebovali vést přímo v systému pro technickou podporu. Tedy můžete prosím vytvořit Požadavek přes stránku cs.support.avast.com a dole kliknout na tlačítko “Kontaktovat zákaznickou podporu” a po přihlášení k Vašemu Avast účtu vytvořit daný Požadavek navazující odtud.

Děkujeme.

Dobrý den (opět),

udělal jsem vše co mi podpora radila (powershell script, zakázání hardwarové virtualizace), ale problém při aktualizacích přetrvává!
Nyní se již nestává, že by mizely ikony a nefungoval start, ale při aktualizacích vypadne zvuk (do restartu).

Nechtěl jsem vinu shazovat na Avast, ale nechal jsem si problém diagnostikovat přímo od podpory Microsoftu a jejich rada po prozkoumání mých dumpů zněla “Odinstalujte anti-virus třetí strany”.

Avast IS na Windows 10 Pro 64bit.