Dobrý deň,
v posledných dňoch začal Avast blokovať komunikáciu v mojej aplikácii a moji užívatelia majú kvôli tomu problémy a jedinou možnosťou je pre nich pridať výnimku detekcie čo je skutočne nežiadané. Problém pravdepodobne spočíva v blokovaní odchytávania komunikácie za použitia self-signed certifikatu. K tomuto použitiu samozrejme dali používatelia súhlas a komunikácia sa odchytáva a spracováva iba vrámci jedného(nášho) procesu.
Ďakuje za rýchlu odpoveď. Dnes som sám vyskúšal spustiť a používať náš program a Avast Free a ani Avast Premium Security ho nedetekovali a všetko bolo tak ako má byť. Nerozumiem tomu. Môže byť podobný problém user-specific ?
Dobry den,
tohle vypada na Ransomware stit blokujici modifikaci nejakeho souboru v chranenem adresari. At se uzivatel podiva na nastaveni toho stitu a upravi, ktere adresare se maji chranit. Nebo at nam posle ten program, kteremu jsme zablokovali zapis pres formular https://www.avast.com/false-positive-file-form.php
Jediný problém ktorý ma napadol je že náš program zapisuje do adresára C:\ProgramData na ktorý je treba admin práva(ktoré nám užívateľ poskytne pri spustení programu). Zapisuje tam 2 súbory(Scert.cer a Scert.pfx z čoho .cer a .pfx sú štandardné prípony pre certifikáty). Keďže sa triggerne práve ransomware shield tak si myslím, že to je spôsobené práve týmto. Aj keď nechápem prečo keď sú tieto priečinky neni zahrnuté v chránených priečinkoch. Bolo by možné keby ste túto správu predali priamo niekomu kto sa zaoberá práve Ransomware štítom ?
Ďakujem.
PS: Do priečinkov(Documents, Pictures) ktoré má užívateľ medzi chránenými nič nezapisujeme.
PS2: Mne na počítači to všetko funguje aj s Avastom(ale to je zákon schválenosti vývojarov…na dev stroji všetko vždy funguje)