Môžete mi prezradiť aspoň jeden rozumný dôvod, prečo už nie je v novej verzii Avastu 17.1.2286 šetrič obrazovky Avast?
Síce mi vo Win nastaveniach šetrič Avast zostal (zrejme preto, že mi v počítači zostal súbor c:\Windows\avastSS.scr), nie je však funkčný (ani jeho nastavenia a ani náhľad).
Pri pohľade do nastavení Avast - Špeciálne testy - som pochopil, že ste šetrič “odrezali”, už tam nie je. Otázka je prečo?..
To ale nemusí odinstalovat celý screensaver, může byt spojeny i s jinými soubory nebo klíči v registru. A navíc se nachází ve složce Windows, ne system32.
Tohle je druhá funkce, kterou Avast zrušil a kvůli které jsem si jej zaplatil.
Nejdřív zrušil “vzdálenou pomoc”. Přes tu jsem ladil matce počítač. OK, mám nainstalovaný Team Viewer. Teď zrušili funkci, kterou jsem jinde nenašel - někdo na PC pracuje - neotravuji, u PC je volno - testuji. Aktuálně je to pro mě antivir, který se neodlišuje od jiných.
Obě funkce byly ve free verzi, tak nevím, co píšeš o placení. Nechápu co má vzdálena pomoc společného s antivirem a proč by měla být jeho součásti. A co se tyká screensaveru, tak je to naprostá zbytečnost, pokud používáš rezidentní štíty. A navíc to zvyšuje spotřebu PC a možné vetší opotřebení HDD z dlouhodobého hlediska při pravidelném používaní. Když je PC v nečinnosti tak je vhodné se naopak snažit o co nejnižší spotřebu, případně defragmentovat HDD, to by mělo alespoň nějaký užitek. Pro mě je jedině plus ze odstraňujou takové nesmysli, ale bohužel přidávají jine jako cleanup a podobně. Sám používám minimální instalaci free verze - jen štíty.