Pred pár dňami som si všimol novú verziu Avg 2017. Po nainštalovaní to vyzerá tak, (ak sa mýlim ospravedlňujem sa) že Avg dostal nový vzhľad, ale interne je to v podstate Avast, len v inom grafickom kabáte, lokálna databáza, vpx moduly, hodnotiace služby, hardened mód, prúdové aktualizácie atp.
Vidím, že posledná verzia programu Avast - zostavenie je z 19.8.2016 / 12.3.2280_12.3.3154.23 preto ma zaujíma čisto iba z pohľadu zákazníka kedy je plánovaná nejaká nová verzia Avast-u a či prinesie nejaké nové vylepšenia. Prípadne či existuje nejaký signifikantný rozdiel (napr. v detekcii škodlivého softvéru, v rýchlosti skenovania, vo funkcii webový štít a pod.) medzi Avast-om a Avg vo free verziách.
ano mate pravdu, virovy engine je totozny a detekce mame sdilene. Novou verzi Avastu planujeme na zacatek unora a bude mit nove pridanou behavioralni analyzu, ktera je prebrana z AVG produktu. Rozdily mezi produkty jsou zejmena v UI a pocty pridavnych funkcni ale detekcni schopnosti jsou v podstate shodne.
Jake ty pridavne funkce jsou? Uz nekolik dni marne patram po rozdilu prave v techto funkcich a jejich poctu a nikde jsem se to nedocetl.
Bude porad mozne pouzivat free Avast nebo AVG s Comodo firewallem?
DObry den, avast ma o neco vice funkci a je o neco slozitejsi. AVG je naopak spise jednodusi. Zalezi pro koho to budete instalovat a kdo bude uzivatel.