Ok, díky.
Ještě jeden dotaz. Kdyby se mi nějakým zázrakem povedlo zprovoznit avast 4 pro linux, předpokládám že buď nepůjde licenční klíč, nebo nepůjdou stahovat aktualizace - je to tak?
PS: Takže Avast začal oficiálně podporovat Microsoft (tam je free). Zdá se že mám tedy dobrý důvod přejít od Avastu jinam.
Těžko říct, co by se dělo - instalaci nepodporovaných produktů nikdo netestuje. Nicméně snažit se nainstalovat
antivirus, který nechytá aktální viry je je samo o sobě nesmysl…
Pro Windows aktuálně také neexistuje žádný (Avast) serverový produkt “zadarmo”, takže o nějaké
“podpoře Microsoftu” (ať už to má znamenat cokoliv) těžko hovořit… Máte-li ale problém přímo s tím,
že programátoři a analytici v AVASTu také chtějí něco jíst a někde bydlet, nezbývá mi, než Vám popřát
mnoho štěstí při vašem přechodu.
Nicméně jak jste jistě pochopil, jsem se vyjadřoval ke skutečnosti, že ve Windows je Avast pro domácí použití zdarma (a opravdu se nebavíme o serverových produktech), zatímco pro linux tato volba již není (čímž vlastně podporujete uživatele Microsoftu).
Nikoliv, s tímto problém nemám. Tím spíše ale tedy nechápu proč máte Avast pro domácí použití na produktu od Microsoftu zdarma. Kdyby zdarma nebyl, nebudete zvýhodňovat lidi co mají produkt od Microsoftu a navíc by bylo více peněz na jídlo a bydlení.