Witam.
Dokonałem zakupu AVAST PREMIER. Płatność przez NETGIRO PAYMENTS (numer referencyjny 4711683629) dnia 13 maja na kwotę 208 zł . Mija 9 dni od wpłaty i nie otrzymałem żadnego @ i co najważniejsze licencji. Przeszukałem skrzynkę odbiorczą wraz z folderem SPAM.
Wysłałem dwa zgłoszenia i na żadne nie otrzymałem odpowiedź.
Pierwsze z 16 maja: LAH-954-49504
Drugie z 20 maja: JWW-854-18110.
Rzekomo na odpowiedź czeka się 24 h. Dostarczyłem wszelkich potrzebnych danych do rozwiązania problemu tj. potwierdzenie przelewu z właściwym tytułem (nr referencyjny)
Nie wyobrażam sobie takiej postawy wobec moich klientów. Kontrahent który zgłasza problem powinien otrzymać pomoc natychmiast by szybko zapomniał o niedogodnościach. Prowadząc firmę nigdy nie spotkałem się z tak kulejącym systemem sprzedaży i supportem. Na tym forum mój problem jest nagminny. Firma która obsługuje Państwa płatności ewidentnie zawodzi. Kontynuując współprace z NETGIRO bagatelizujecie problemy swoich klientów. Czy Państwo czujecie się tak pewni i bezkarni, że nie dbacie o reklamę którą sobie na własne życzenie robicie. Umowe kupno - sprzedaż zawarłem z Avast a nie Netrigo. Państwo umieściliście informacje w sklepie Avast “przyjęcie płatności możne potrwać do 5 dni”. Spychanie winy na Netrigo jest nieprofesjonalne. Oczywiście to mój wybór sposobu płatności jednak wynikał z konieczności. Nie mogłem zapłacić kartą. Otrzymałem komunikat “The content is temporarily unavailable, please try it again later”
Jestem osobą cierpliwą ale komputer służy mi do pracy i potrzebuje ochrony dla mnie i moich klientów którą otrzymuje od Państwa. Zgodnie z komunikatem z programu Avast mój komputer jest niechroniony. Sukcesywne przypominanie i ciągłe zalecanie odnowienie pogłębia moje poirytowanie. Licencje wykupuje już kolejny raz. Byłem bardzo zadowolony. Jednak nie mogę współpracować z firmą która nie traktuje mnie poważnie. Brak pomocy z Państwa strony będzie sygnałem do zerwania umowy. Z uwagi na fakt że wkrótce kończą się licencję w firmowych komputerach zmuszony będę zakończyć współpracę z Państwem.
Proszę o pomoc w w/w
Z góry dziękuje za szybka odpowiedź.
pozdrawiam