Kupiłem niewłaściwe oprogramowanie i od razu utworzyłem ticket. Czekam już 3 dni i zero jakielkolwiek reakcji ze strony pomocy technicznej. Ktoś w tym avaście w ogóle pracuje? Czy tylko pieniądze biorą? Pierwszy raz spotykam się z takim supportem. Nie polecam! Oczekuje zwrotu pieniędzy tylko nie wiem czy ktoś z pomocy technicznej raczy się odezwać przed 30 dniowym okresem gwarantującym zwrot pieniędzy.
Witam na forum Kubo,
dziękujemy za Twój komentarz.
Twoje zgłoszenie zostalo wczoraj odpowiedziane.
Dokładamy wszeklich starań do jak najlepszej obslugi naszych klientów. Niestety, z powodów technicznych nie jesteśmy w stanie odpowiadać szybciej na zgloszenia. Zawsze zaczynamy od tych najstarszych, a Ty przeslales zgloszen kilka (13 stycznia 2014 00:41, potem 13 stycznia 2014 21:44, 16 stycznia 2014 11:00) co sprawiło, że z każdą Twym nowym zgloszeniem przesuwało się ono na koniec kolejki i wydłużyło to czas oczekiwania na odpowiedź. Odpowiedź otrzymałeś 16 stycznia 2014 15:26 i jesteś w kontakcie z naszym pracownikiem.
Mam nadzieje, że sprawa zostanie rozwiązana po Twojej myśli.
Pozdrawiam.
Zgłaszam podobny problem. Z tego co czytałem to obsługa powinna chociaż odpowiedzieć w ciągu 24 godzin, a w moim przypadku nie został jeszcze nikt przydzielony do zgłoszenia. Podałem zły mail kupując produkt i chciałbym by się ktoś zajął tą sprawą
Witam,mam ten sam problem. Żadnej odpowiedzi ze strony pomocy. Kupiłem przez pomyłkę dwie licencje na GrimeFighter. Chciałem skorzystać z prawa 30-dniowego zwrotu i odzyskać pieniądze za jedną licencję. Wysyłałem dwa razy prośbę o zwrot:
19 stycznia 2015 godz. 14.12 (BIW-346-72294) i 26 stycznia 2015 godz. 12.51 (GEH-215-76846) i nic-cisza. Chyba czekają na przedawnienie, a potem pokażą mi figę.
O co w tym wszystkim chodzi? Dlaczego tak traktowany jest klient? Dlaczego jest publikowana informacja o zwrocie skoro nie można z niej skorzystać!