Dobrý den
Rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenosti s instalací avastu na Ubuntu, při instalaci přes Centrum softwaru mi napsal - “Balík neposkytuje validní kontrolní pole “Instalovaná velikost”.”
Máte s tímto někdo zkušenost?
Děkuji za odpovědi
Dobrý den
Rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenosti s instalací avastu na Ubuntu, při instalaci přes Centrum softwaru mi napsal - “Balík neposkytuje validní kontrolní pole “Instalovaná velikost”.”
Máte s tímto někdo zkušenost?
Děkuji za odpovědi
Antivirový program na ubuntu je prakticky zbytečnost. Antivirové společnosti dělají verze pro linux spíš kvůli severům, kde je často linux a na server jsou pak napojeny počíatče s Windows. Tak to tam je jako taková první ochrana.
Antivir se ještě hodí, když máte dualboo Linux+Windows, tak když Windows bdue zavirovaný, tak ho lze přes Linux odvirovat.
Pokud používáte Wine, tak ještě možná pro jistotu.
Ale jinak i přesto, že Balík neposkytuje validní kontrolní pole “Instalovaná velikost”, by měl jít nainstalovat.
Na závěr dodám, že virů pro linux je tak strašně málo a navíc jsou zastaralé. Aktualizujete-li pravidelně, vůbec bych se nebál, pokud pravidelně neaktualizujete a máte-li aspoň novější vydání (10.04 a novější), tak bych se snad nebál taky.
Dobrý den
Děkuji Vám za odpověď.
Antivirový program v ubuntu chci použít právě proto, že mám dualboo Linux+Windows. Tak kdyby se ve Windows něco stalo, tak abych měl možnost nápravy.
Dobře, tak tedy ten avast! nainstalujte. Já jsem naposledy instaloval antivir, konkrétně teda avast!, do Xubuntu 10.04, protože jsem s Linuxem začínal a tak jsem tam měl Dualboot Windows a tak jsem si tam toho avasta nainstaloval, jenže mi nešlo ho aktualizovat, prostě spadnul, žádné nápady jak to spravit, nepomohly. Tak jsem tam dal Clam Antivirus a nakonec jsem stejně u Linuxu zůstal, takže Windows zůstal jen kvůli uživatelům na fórech.