Již několik let použivam Avast a nikdy jsem až tolik nezpozoroval sniženi vykonu počitače jako ted po aktualizaci na Avast 2015.
Použivam verzi Free a dost mě to omezuje hlavně při prohližení internetu. Pomalu to načita a seka se to. Prosim poradte co mam omezit, popř jak to nastavit aby to jelo.
Při vypnuti Avast je vše v naprostem poradku. Tohle nikdy předchozi verze nedelali. Dekuji moc.
Dobrý den, mám podobný problém Avast! používám snad od doby kdy jsem měl první PC. Ovšem po aktualizaci na verzi 2015? Bída s aktualizací se nainstalovala nějaká utilita NGTool, která využívá 30% procesoru
aplikace nejde ani ukončit ve správci úloh
nevím k čemu je, ale dle mého názoru, že když tam nebyla doteď tak tam asi být nemusí. Přemýšlím, že snad přejdu na jiný antivirus. Holt nejnovější neznamená nejlepší.
dostal jsem z podpory tuto radu tak snad tím pomohu všem kteři taky něco takového řeši.
Dobrý den,
děkujeme za kontaktování zákaznické podpory Avast Software.
V tomto případě doporučuji kompletní reinstalaci Avastu pomocí odinstalačního nástroje.
Poté zvolit ruční instalaci a ve výběru doplňků, které mají být instalovány zkontrolujte aby byla odškrtnutá (tedy neoznačená) položka NG.
Postupujte prosím podle následujících kroků:
- Stáhněte si prosím náš odinstalační nástroj (avastclear.exe) z této webové stránky:
http://www.avast.com/cs-cz/uninstall-utility
- Dále si prosím stáhněte poslední verzi programu Avast z této webové stránky:
http://www.avast.com/cs-cz/download-software
-
Nyní spusťte odinstalační nástroj (avastclear), vyskočí nové okno, které Váš požádá o přepnutí do Nouzového režimu, potvrďte kliknutím na “Ano” a po naběhnutí nástroje v Nouzovém režimu jím proveďte danou odinstalaci.
-
Po dokončení odinstalace a restartu PC nainstalujte program Avast (viz. výše ruční instalace vs. NG) a aktivujte ho za pomoci Vašeho licenčního souboru (v případě Free verze pouze zaregistrujte).
Pokud nemáte licenční soubor, můžete si ho nechat přeposlat z našeho licenčního střediska:
http://www.avast.com/cs-cz/resend-license-paid.php (použijte stejnou e-mailovou adresu jakou jste použili při nákupu)
Tak jsem Avast! pouze ručně reinstaloval, nikde položka na odškrtnutí NG nebyla, ale ani se s novou instalací nenainstalovala, teďka Avast! funguje jako dřív, bez zbytečného přetěžování CPU.
To zní celkem nadějně, že to najednou prošlo bez problému. Že by tam už posílali při instalaci nějaký hotfix?
Co se týče komponenty NG, také jsem ji nikde neobjevil. Ani po 3 reinstalaci. Jediné čeho jsem si všiml je to, že když použiju Ccleaner, vypíše mi pokaždém čištění registru tuto hlášku:
Neexistující umístění souboru ImagePath - c:\program files\avast software\avast\ng\vbox\avastvboxsvc.exe HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\AvastVBoxSvc
Tak dnes jsem to musel absolvovat. Odinstalace (byl spušten NG) - restart, instalace offline aplikace.
A v menu byla možnost zaškrtnout i NG. Instalovano bez NG a jede to v pohodě. Jen nevím co to NG vlastně je. Nápověda není. (při instalaci)
Ano toto je i muj poznatek. Pokud nepomůže reinstalace, tak pak jedině instalovat bez NG.