Zdravím.Po aktualizaci na verzi 10.3.2225 blokuje SMTP přenos (nezabezpečený i přes SSL). Zkoušeno na dvou různých PC s Win XP SP3. Používám Thunderbird 31.0, zkoušel jsem i 38.0 a pro odchozí poštu smtp.opanet.cz. Pro odeslání zprávy musím vypínat mailový štít, aby zpráva odešla. Pokud jej nevypnu odešle se pouze předmět zprávy a v obsahu zprávy zůstane pouze hlavička “zkontrolováno programem AVAST…”. Nastavení klienta je pořád stejné, několikrát jsem to kontroloval. Tento problém tu byl už před dvěma roky a byl AVASTem odstraněn.
Prosím, jestli by jste se na tuto záležitost mohli podívat. Díky. Jinak skvělý antivir i ve FREE verzi.
Zdravím všechny. Zjistil jsem, že se tato chyba se dá obejít přidáním vyjímky *\nsemail.html do AVASTu. Potom Thunderbird funguje bez problému. Snad budu moci v některé z příštích aktualizací tuto vyjímku zrušit.
Díky moc, ušetřil jsi mi spoustu času při hledání důvodu, proč nelze z Thunderbirdu odeslat přílohy. I tak jsem na tom strávil hodinu, než jsem si tohle přečetl.
Tak ten avast má problémy se smtp kontinuálně, drbou mě tím každou chvíli. Jestli mě to na novou instalaci vyhodí seznamem chyb tak už poletí.