Vytvořil jsem si vlastní šetřič obrazovky, který funguje (Když zobrazím náhled v okně šetřiče obrazovky, vše funguje). Problém nastane až na něj zareaguje Avast po jedné minutě čekání, který jsem nastavil ve Windows 10 - ten ho vyhodnotí jako hrozbu, kde zazní audio notifikace v pozadí a zčerná obrazovka. Není možné se z toho nijak dostat - můžu pouze hýbat s kurzorem. Když jsem se pokusil snažit přidat šetřič obrazovky do výjimky, tak výsledek je pořád stejný. Jako poslední možnost jsem zkusil antivirus úplně vypnout a šetřič obrazovky funguje bez problémů. Nevíte co mám nastavit v Avastu, aby šetřič obrazovky fungoval?
Dobry den,
muzete nam zkusit poslat soubor k analyze pres https://www.avast.com/false-positive-file-form.php#pc
Pripadne muzete zkouset vypinat jednotlive stity, abyste zjistil, ktery to zpusobuje. Pokud mate nainstalovany Ransomware shield, tak mozna ten by to mohl byt, tak se pak podivat do jeho nastaveni.
Po přečtení Vaší odpovědi, jsem jeden po jednom vypínal různé štíty, abych zjistil, který z nich ten problém způsobuje. Zjistil jsem, že to způsoboval “Souborový štít”. Oba šetřiče obrazovky jsem nahrál na report k prověření. Snažím se přijít na způsob, jak přidat daný soubor do výjimek Souborového štítu specificky, ale nemohu to v nastavení najít - klasická výjimka nezafungovala.
Dobry den,
kdyz to zpusobuje souborovy stit, tak by v logu (“c:\ProgramData\Avast Software\Avast\report\FileSystemShield.txt”) mela byt videt cesta k souboru, ktera by mela jit do vyjimek.