Stiahnuté dáta pri aktualizácii virusovej databazy

Zdravím vsetkých,
Mam jednu otazku na expertov. Dá sa vypnut aktualizacia virusovej databazy tak, aby mi nestahovalo dáta??
Totiz, v menu som vypol automaticku aktualizaciu a zaklikol som “manualnu aktualizaciu” preto, lebo ked pridem raz za mesiac na chlupu a zapnem si tam taky stary notbuk čo tam mám, tak mi pri prvom zapnutí notbuku stiahne z dát cca 60 az 100Mb!! Kedze mám mobilné data obmedzené, (1Gb na mesiac) tak mi to chýba. Nepomohlo ani zapnutie “manualnej aktualizacie” Notbuk si po mesiaci vzdy stiahol dosť vela dát. Nakoniec som odinstaloval Avast a data uz nestahuje. Ale nechcem zostat bez ochrany, mozno niekto bude vediet poradit, ako to jednocho spravit tak, ze bude Avast spusteny, ale nebude mi stahovať dáta.
Dakujem vsetkym za informacie!

Tvůj požadavek si nějak odporuje. Buď máš aktuální antivirové řetězce a jsi chráněný, nebo data nemáš aktuální a nejsi chráněný. Viry se každou chvíli mění. Jedině zkusit nějaký jiný antivir, který bude stahovat méně dat.

Som len priemerny uzivatel PC a predstavujem si to tak, ze aj ked nebude virusova databaza uplne aktualna, ale predsa budem aspon trochu chraneny. Myslel som, ze raz za cas si zoberiem notbuk domov a doma mam neobmedzené data a tu si virusovu databazu aktualizujem. Stalo sa mi, ze som prisiel na chalupu po 10dňoch a notbuk si uz stiahol cca 60Mb. Čím bol notbuk dlhsie vypnutý, tak tým mi stiahlo viac mobilných dát. Viem ze to nieje spravne riešenie, ale predpokladam ze bude aj vlk sýty a aj z barana volačo zostane… :slight_smile:

Dobry den,
aktualizace by se sama nemela provadet, pokud je zvolena manulani aktualizace. Az se vam to opet stane, tak se, prosim, podivejte, ktere soubory jsou nove (zkuste vyhledat soubory, ktere jsou mladsi nez hodina).

Milos

Dajujem za informaciu. Ale ja som len priemerny uzivatel PC. Neviem ako mam zistit ktore subory pribudli.

Dobry den,
melo by to jit napr. takto:

1. pustte Explorer (prohlizec souboru) klavesova zkratka Win+E
  2. Kliknete na Zobrazeni a Detaily
  3. jdete do C:\Program Files
  4. do vyhledavaciho pole napiste (zkopirujte a upravte datum a cas pro vas pripad): System.DateModified:2019-05-15T08:00:00…2019-05-15T10:00:00

Me byste dostat neco jako na prilozenem obrazku.

Milos

Srdečna vdaka za informaciu! Idem to pohladať. To co ste poslali nieje pravdepodobne W7 co mam ja. Ale asi to bude podobné aj v mojom W7.
Dakujem.

Ako som predpokladal, nic podobné sa mi vo W7 nepodarilo najsť :frowning:

Aha, Win7 nemam, tak to nemohu porovnat. Tak nejjednodussi je nainstalovat nejaky souborovy manazer, napr. Total Commander (https://www.ghisler.com/) a ten to hledani ma jednoduse v menu (Prikazy → Hledat Alt+F7) a v zalozce “Rozsirene” jde primo zaskrtnout “Maximalni stari” a vybrat pozadovane “Hodiny”.

Milos

Dakujem za odpoved!
Idem nainstalovať Total Komander.

Milos, este by som sa vas chcel spytat ze pri aktualizacii Avastu vzdy pribudne do PC nový subor? Predpokladam podla vasej predoslej konverzacie ze ano. Lebo ja som si myslel ze tie data sa ukladaju vzdy do toho isteho suboru, ktore sa v tom subore prepisu.
Dakujem.

Ano, pri aktualizaci virove databaze pribyvaji nove soubory (a stare nepouzivane se mazou).

Milos

Dakujem za informaciu! Spravil som to “hladanie” skusobne dnes rano na tomto PC hned po nastartovaní a naslo mi cca 160 nových suborov ktore neboli starsie ako jedna hodina. Bolo medzi nimi aj kopec suborov ktore mali v nazve “Avast…”
Ked to hladanie spravím na tom PC kde mam vypnutu automaticku aktualizaciu a je nastavena “manualna aktualizacia” tak vy by ste mi vedeli povedať podla nazvu tych suborov, ci sa stahuje aktualizacia pre Avast? Mozno je to robene tak, ze aktualizacie sa stiahnu, ale sa nenainstaluju… Skusal som spravit printskrin toho okna v Totalkomanderi, ale neviem to, a tak by som spravil iba obycajny printskrin celej obrazovky. Boli by to asi 4obrázky. Len neviem ci sa sem do fora daju vkladať obrazky.
Dakujem.

Neni treba delat screenshot. Staci kdyz po skonceni hledani kliknete dole v tom okne vyhledavani na tlacitko “Zobrazit v panelu”. Pak oznacite vse (Ctrl+A) a vyberete v menu “Vybrat” → “Ulozit vyber do souboru”. Pak ten soubor muzete pripojit sem ke zprave po kliknuti na “Attachments and other options”, viz obrazek (stejne tak se vkladaji obrazky).

Milos

Neviem si to vysvetlit, ale PC teraz stiahol s vypnutou aktualizaciou Avastu iba 30Mb!Posielam na pozretie zoznam suborov v txt podobe

Dekuji za seznam souboru. V tom seznamu zadne soubory patrici aktualizaci virove databaze nejsou. Co se Avastu tyce, tak se asi stahlo nejake nove UI a nejake mikroupdaty programu (ty se snad tahaji jako diffy, takze by nemusely byt nejak velke). Dal tam je Google update(r), nejake drivery MBAMu… a to je asi tak vse. Odkud cerpate informaci, ze tech 30 MB stahl Avast?

Milos

Dakujem za informaciu. Mam nainstalovany BitMeter. Je to taka mala červenozelena ikonka signalizuje stahovanie a odosielanie dát.
Ked stahuje, tak nic sa nedalo robit na internete. Pokial som mal pomale pripojenie a tahalo to vzdy po dlhsej odstávke niekolko desiatok Mb dát, tak to trvalo niekolko minut. Az potom sa dalo robit na internete, ked skoncilo stahovanie. Dovtedy bol ako keby internet zamrznuty.
Keby som si to chcel sam kontrolovat ci si ten Avast stahuje aktualizacie virusovej databazy vedeli by ste mi poradit v tej spleti suborov ze ktory to je? Alebo ako by som to tam nasiel? Lebo chcem ten test zopakovat znova po cca jednom týzdni co nebude notbuk pripojeny na internet.
Alebo budete ochotný to znova pozrieť?
Dakujem.

Este dodam, ze teraz konkretne neviem ci stiahol tych 30Mb Avast. Ale mal som v minulosti zafajknute v nastaveniach “manualne aktualizacie” a PC si po dlhsej dobe zase stiahol velky objem dát. No po odinstalovaní sa to uz viac neudialo. Tak odtial si myslim ze to robil Avast. Ale to je iba moja domnienka.
Kolko Mb dat je bezna aktualizacia virusovej databazy Avastu?
Dakujem.

Nove soubory z aktualizace virove databaze se objevi zde: c:\Program Files\AVAST Software\Avast\defs
Velikost aktualizace samozrejme zalezi na tom, jak dlouho nebyla virova databaze aktualizovana, kazda aktualizace ma cca 200-400 KB.

Milos

Srdečna vdaka Milos!!! Skusim zopakovať o par dni pokus znova a az by som si nevedel rady, tak by som sa obratil na vas.
Este raz dakujem!!!