Witam. Mam od wczoraj taki problem, mam nadzieje, ze uda mi sie tutaj czegos dowiedziec. Podczas próby uruchomienia w programie Avast premium security inteligentnego skanowania po sekundzie wyrzuca mi całego antywirusa i musze go ręcznie uruchamiac. Bywa tak, ze najade kursorem na działanie w tle na pasku program i znika i ponownie musi sie uruchomic. Próbowalem wykonac pełne skanowanie i wszystko działa, nic nie wykryto. Reinstalacja oraz naprawa takze nie pomagaja. Problem pojawia sie podczas inteligentnego skanowania, okno interfejsu jest sekunde i znika. Przepraszam, ze tak chaotycznie to przedstawilem. System 10 home. Wersja 60 dniowa próbna.
Dodam,ze skanowałem komputer dwoma innymi programami i nie wykryto zagrozen. Nie mam pojecia co moze byc przyczyna zamykania sie avasta.
Witaj, usuń Avasta programem Avast Clear, wyczyść rejestr ccleanerem oraz wise registry cleaner uruchamiając pełne skanowanie, zainstaluj ponownie Avasta, problem powinien ustąpić
Takie drobiazgowe usuwanie nie jest potrzebne. Aswclear sam czyści niezbędne pliki i wpisy rejestru po programach Avasta, więc poprawianie ccleanerem i innymi narzędziami nie jest konieczne.
Samo usunięcie aswclearem i reinstalacja to natomiast słuszna droga szybkiego rozwiązania problemu.