Dnes mě avast nabídl aktualizaci na verzi 7, asi nebudu sám a po restartu mi „zamrzly“ XPéčka, vlastně celé PC.
Málem mě postihnul infarkt, protože jsem zrovna měl rozdělanou nutnou práci.
Nastal kontakt s centrem z pomocného notebooku.
Dostal jsem radu, že k okamžité opravě pomohou použít následující kroky - a teď jsou vyjmenovány kroky hodné profesionála:
nutno počítač restartovat a spustit v nouzovém režimu /mě však stále naskakuje okno BIOSu/
dostat se tam kam potřebuji?
provést odinstalaci avastu pomocí avast! uninstall utility
po odinstalaci si stáhněte a nainstalujte program CCleaner - s ním vyčistit registr i disk
restartujte PC a poté avast znovu nainstalujte
no a v dalších diskuzích jsem narazil na informaci že:
„samozrejme bude korektne opraveno v nasledujicim updatu“
Děsivé pomyšlení na to co mne ještě čeká nebo potká mi dneska nedá usnout pakliže PC používám ne ke hraní ale k práci na webech. Nejsem IT profík, to jsem se nenaučil a po tom co tady čtu, tak zítra musím asi raději vyrazit do servisu aby mi to bezproblémové přejití na nové vydání antiviru provedli, URČITĚ NE ZADARMO. Pánové profíci – děkuji, jsem v důchodu, zrovna mi Kalousek sdělil že mi zmrazí důchod no a Vy jste mi taky pomohli, nechci Vás urazit ale doba kdy PC měli většinou jen vyštudovaní asi již minula.
Co mi proradíte – nemám raději počkat až se to vše doladí a do kdy?
Nebo mi dát odkaz na screenshoty jak mám postupovat /to pochopím/.
Děkuji velice
K.Houf
c4O@volny.cz
Děkuji za informace.
Pozdější stisk F8 to vyřešil /mačkal jsem moc brzy/.
Odkaz který uvádíte /je verze Professional Edition 4.8/ = na stránce uvádí jako 60denní zkušební dobu.
Já hodlám využít free vetzi s registrací na rok a tak nevím jestli tedy nainstalovat 4.8 ze stránky - http://www.avast.com/cs-cz/download-updat a poté se zaregistrovat.
Připadá mi to vše jako nějaká komedie typu přejmenování TV Prima na Family
a nutnost přeladit celý přijímač :-\
Já neměl sebemenší problém z žádnou novější verzí programu Avast. Od verze 5 jsem moc spokojený uživatel tohoto antivirového programu. Verze 6 byla téměř dokonalá. Žádný pomalejší systém, žádné pády, stabilita atd … Používám Avast na systému Win7 64bit edice a ve spojení s tímto systémem se jedná o jedinečné spojení. Verze 7 je tady a vychytává se trochu za chodu, no a co, je to software a pracuje se na něm. To je normální. Rozhodně bych se nevracel na starší verze antivirových programů, proč ? Protože jak se z dokonalují viry co se toulají po netu, musí se zdokonalit i systém co naně reaguje a samotné virové databáze prostě nestačí. Proto návrat na verzi 4.8 bych nepojal jako dobrou myšlenku, ač ochrání, tak rozhodně mu uteče více než novému a reagujícímu systému. Druhá věc je ta, že když zaplatím a mám tu možnost se chránit něčím dokonalejším, tak beru antivirový pravěk. No, každého věc. To je můj názor, proč se nevracet na slabší antivirovu alternativu.
Verze 4.8 nemůže chytat to samé co verze 5 a novější, je to dáno změnami ve formátu VPS (VPS od pětky je “šikovnější”). Verze 7 má další vychytávky, které ochranu ještě vylepší.