Dobrý den, potřebuji radu. Nemohu opravit ani odebrat AVAST 4.8. HOME EDITION. Nelze ho odinstalovat ani pomocí nástroje aswclear. Píše mi to, že instalace není kompletní a proto nejde odinstalovat, také že je chyba RPC, také že program nejde otevřít s novinkami…AVAST 4 DATA i NEWS.htm, také že zvolený skin není v pořádku…prostě nemohu s ním nic dělat. Avast neběží a neaktualizuje se, ikdyž jsem zadala licenční klíč. Zná někdo řešení? děkuji
dobry den Lukasi velice dekuji za pomoc.Balicek jsem vygeneroval,bohuzel se mi ho nedari pridat k teto odpovedi…je ve formatu zip.Diky. Honza
Zdravím, po pokusu o aktualizaci virové databáze se zobrazí hláška “Posledně použitý instalační soubor byl vadný.” a aktualizace neproběhne.
Poslední nainstalovaná verze je 120310-2 a ve shrnutí je u ní vykřičník.
Avast hlásí, že “systém je plně chráněn”, ale Centrum akcí naopak, že “avast! Antivirus hlásí stav vypnuto”.
Nějaké rady co s tím ? Díky.
Přeji pěkný den
mám podobný problém nenainstaluji Avast 7 - neodinstaluji Avast 6
Dotaz : zda by bylo řešení Vrátit se do bodu obnovení před pokusem o stažení aktualizace na novou verzi Avast 7
@demon3 - bylo by mozne ziskat c:\Program Files\Avast Software\Avast\Setup\setup.log k analyze?
@karelfritscher - co presne znamena neodinstaluju? Nejde nahodou o problem popsany v http://forum.avast.com/index.php?topic=93967.msg753191#msg753191 ?
@karelfritscher - co presne znamena neodinstaluju? Nejde nahodou o problem popsany v http://forum.avast.com/index.php?topic=93967.msg753191#msg753191 ?
@lukas.hasik - patrně je to ten problém - aktualizace Avast 7 se v té době nenainstalovala ( pořát to běželo a nic se nedělo) a nejde nainstalovat ani teď . Při pokusu to řešit odinstalací Avast 6 přes ovládací panely atd. Systém napíše hlášku :
Error reading product data from
"C\program Filles\Alwil Software\Avast5\Setup".
Setup cannot continue.
Současná verze je 6.0.1367.0
a poslední pokus o aktualizaci databáze byl 27.02.2012 9:13:15
Mám to na Notebooku, který používám občas.
Je to tak že nestahuje aktualizace databáze - dnes nestáhl nic - běží asi 3h - 4h
Při pokusu o ruční stažení je tam hláška - inicializace atd a nic se neděje
Vše ostatní pravděpodobně běží.
http://public.avast.com/supp/FixUpdate.exeJo je to ono. Aktualizace na Avast 7 se zdaříla. Děkuji moc..
Dobrý den,
máme momentálně doma stejný problém, vyřešila bych ho podle Vaší nápovědy, ale bohužel nám nejde stáhnout ani ten jeden program na odinstalaci či opravu avastu.Stále to hlásí chybu…už s tím bojujeme celý týden. Tak co si počít?Prosila bych tedy o nějaký podrobný návod, třeba někde dělám nějakou fatální chybu. Děkuji
Dobrý den,
mám momentálně taky problém, kde se Avast neni schopen aktualizovat na novejší verzi 7 a stále je 6. Avast ikonka v ozamovací oblasti je s červeným křížkem, jakýkoliv pokus o aktualizaci, přeinstalaci a odebrání jsou marná a vždy končí chybovou hláškou. Zkoušel jsem Fixupdate co zde postujete, ale ten mi napíše, že moje instalace se nezdá být problémova a utne to. Utilita mi také nefunguje protože při spuštění v nouzovém režimu mi to nahlásí, že to není kompatibilní s win32 či co a konec. Nějaký nápad?
Díky.
Dobry den,
hlaska “neni kompatibilni s win32” se objevuje vetsinou pokud se soubor “spatne” stahne. Tzn. pokud je poskozen. Doporucil bych se jej pokusit stahnout jeste jednou.
@smejkalova - rad bych poradil, ale potreboval bych vice informaci nez “Stále to hlásí chybu…”.
dekuji
Lukas.
Když chci nainstalovat nový avast hlasí to : error reading product data from “C:/program files/alwil software/avast/setup/”.setup cannot contnue a potom an error 0 has occured. Last performed operation was:spawning
nejde odistalovat, ale to nemohu napsat, co to hlásí protože najednou dnes není v programech, ale na ploše jde otevřít.
Když ho otevřu je tam napsáno, že nepracuje at ho restartuji, ale to nejde, v registraci je napsáno registrován, koupila jsem novou licenci, ale ale když jí vložím podle návodu, tak mi to píše, že je neplatná, už to vůbec nechápu a nevím, co s tím, nejsem žádnej technik.
Dík za pomoc
tento pripad by mel fixovat http://public.avast.com/supp/FixUpdate.exe
Po spusteni by se vas avast mel opravit a uz by se nemela objevovat hlaska “Error reading …”
Lukas.
To také nejde (installation doesn´t seem to have the problem this fix is supposed to solve(code 2) a ani aswclear nejde spustit. Problém je asi ve mě tedy.
Ja myslim, ze problem bude urcite v programu ![]()
Bylo by mozne ziskat od vas obsah adresare "c:\ProgramData\AVAST Software\Avast\log" (pokud mate WinXp, tak to muze byt "c:\ProgramData\AVAST Software\Avast\log" ?
Dale by bylo zajimave videt obsah adresare c:\Program Files\Avast Software\Avast\Setup\ - staci “dir /s”. Ve vasem pripade nejspis vsude patri “alwil software” misto “Avast Software” .
diky
Dobrý večer, od 26/2 se mi neaktualizuje avast. Našla jsem si tady souboru FixUpdate, ale když ho spustím, tak se mi objeví hláška “Repair failed Error 5” Můžete mi poradit co s tím? Děkuji.
@lenka.gold - dobry den, muzu se zeptat jak se hlasi avast na strance “Shrnuti > Soucasny stav” (Summary > Current Status). Bezi stity?
Pokud by stav vypadal jako na pripojenem obrazku, tak doporucuji nejprve zkusit “Opravit nyni” tlacitko.
Muzu se jeste zeptat zda se jedna o avast 6 ci 7 ? (“Udrzba > O programu avast!”)
dekuji
Lukas.
Dobry den, jedna se o verzi 6.0.1407. Ve shrnuti/soucasny stav, mi to piše, že systém je plně chráněn, štíty zapnuty, aut aktualizace zaptnuta, vir. verze 120226-4. Děkuji. Lenka
Muzete jeste zkusit pouzit nabidku “Opravit/Odinstalovat” po pravem kliknuti na Avast antivirus v “Ovladaci Panely > Pridat/Odebrat Programy” ? Pak vybrat nabidku “Update” nebo “Repair” (ted mi utekly ceske ekvivalenty…)
Pokud se objevi hlaska “Error reading product data from: “C:/Program Files/Alwil Software/Avast5/Setup/”. Setup cannot continue.”, tak jde opravdu o situaci popsanou v celem tomto vlakne a budeme dale resit jak se ji zbavit.
Mozna ale jde o uplne jiny pripad, coz by se timto melo vyloucit ci potvrdit.
pekne velikonoce
Lukas.
Dobrý večer Lukáši, tak jsem to zkusila a vyhodilo mi to přesně tu hlášku Vámi uvedenou. Takže nic :-
Taky přeji pěkné velikonoce, mrknu tady za pár dnů, jestli se Vám to podařilo vyřešit a zkusím to znova ![]()