Hmm... Let's try a restart instead

Začalo to nedávno po automatické aktualizaci free Avastu (na verzi co má v sobě firewall, číslo verze už nevím). Po spuštění počítače se mi objevilo české hlášení, že byl Avast aktualizován a co je v něm nového. Když jsem toto hlášení zavřel, objevilo se černé okno s textem:

Hmm… Let’s try a restart instead
Sorry, that refresh didn’t work, but you’re still protected.
Try restarting your computer, or repair your installation.

A pod tím je tlačítko Exit

A tohle okno se mi také zobrazí vždy když na hlavním panelu kliknu na ikonu Avastu.  Ještě dodávám že mám české Windows 8.1 Pro a tím i česky mluvící Avast. Anglická hláška by se tedy neměla v Avastu zobrazovat.

Když v tomto okně kliknu na link “Repair your installation” tak to hned napíše “Repair failed”. Restart Windows také nepomohl. Tak jsem si stáhl online instalaci Avastu, nainstaloval a bylo vše v pořádku.
Ale dnes se mi objevilo po spuštění počítače hlášení o další nové verzi Avastu a znovu nastal stejný problém.
Bohužel asi neexistuje žádná jiná možnost jak nahlásit chybu než to napsat do fóra. Je to jasná chyba aplikace a třeba toto fórum někdo z Avastu i čte.

Dobry den, dekujeme za nahlaseni tohoto problemu a omlouvame se za pozdni odpoved.

Pretrvava problem jeste k dnesnimu datu? Pokud ano, zkusil byste Avast preinstalovat pomoci “odinstalacniho nastroje”? Postupujte podle techto kroku:

1. Odinstalujte Avast pomoci Odinstalacniho nastroje: https://support.avast.com/cs-cz/article/10/
  2. Restartujte vas pocitac
  3. Stahnete a znovu nainstalujte posledni verzi Avast Free Antivirus: https://support.avast.com/cs-cz/article/42/
  4. Po odinstalaci znovu restartujte vas pocitac a pockejte 10 minut
  1. Problém přetrvával.
  2. Udělal jsem odinstalaci Avastu a jeho novou instalaci podle zaslaného návodu. Po instalaci to vypadalo dobře. Potom jsem udělal ještě jeden restart a ten problém je tu znovu.

Dekuji za odpoved.

Muzete nam prosim zaslat:

ID balíčku 71AYK.

Dekujeme za zaslany balicek.

Zda se, ze akce “Repair your installation” bohuzel nebyla zalogovana. Mohl byste, prosim, povolit funkci “Aktivovat ladici zaznamy” v menu Avastu - Nastaveni - Obecne - Reseni problemu?

Pokud nemuzete toto menu otevrit, reinstalujte Avast jeste jednou podle navodu vyse. Nasledne zapnete funkci “Aktivovat ladici zaznamy” a restartujte vas pocitac.

Pokud se znovu objevi error “Hmm… Let’s try a restart instead,” zkuste pouzit funkci “Repair your installation” ve stejnem okne.

Nasledne prosim vygenerujte novy balicek pro podporu a zaslete nam ID vygenerovaneho souboru.

Za tyto komplikace se omlouvame a tesime se na vasi odpoved.

Dobrý den,
nemohl jsem se k vašemu požadavku pár dní dostat. Pak proběhla pravidelná aktualizace Windows, popisovaný problém přestal a od té doby už Avast funguje. Chybové okno se mi už neobjevuje a nemohu tedy udělat požadovaný postup.
Mějte se pěkně
Libor

Dekuji za odpoved. Pokud by se problem znovu objevil, dejte vedet.

Mne robí to isté.

Dobry den, doporucuji kontaktovat nasi technickou podporu pomoci tohoto formulare: https://support.avast.com/cs-cz/contact/paid_pc_avast-premium-security (pole “Číslo objednávky” by nemelo byt povinne).

Dekuji,

To chybové okno sa objavuje vtedy keď v Správcovi úloh zhodím Avast Antivirus. Neviem čo robí, či ťaží krypto alebo čo, ale permanentne mi berie z procesora 50% a brutálne spomaľuje celý počítač vrátane internetu.