Różnice cenowe

Witam
Z powodu kończącej się licencji programu avast pro antywirus zdecydowałem się na kupno avast internet security na 1 komputer na 2 lata w promocyjnej cenie 179 zł, na kliencie pisało “Odnów teraz” więc myślałem że jak przystało już na 2015 rok transakcje bankowe działają od razu, lecz nie tutaj pomimo że mam konto w PKO BP czyli tym samym do którego przelewam muszę czekać magiczne 5 dni roboczych na zaksięgowanie wpłaty (wykonywałem tą samą operację dla mojego kuzyna który używa NORTONA i nowy klucz licencyjny dostałem w przeciągu 20 minut).
Nawet nie chce wspominać o tym że wszystkie dane musiałem wpisywać ręcznie i nawet nie dało się ich skopiować ze strony.
Cóż więc wprowadzony w błąd o natychmiastowej odnowie licencji czekałem do 1 stycznia i zdecydowałem się na kupno waszego programu i teraz radośnie czekam te magiczne 5 dni roboczych. Niestety dziś skończyła mi się stara licencja i musiałem przejść na wersję free, ale nie bójcie się jak tylko skończy mi się obecnie zakupiona ochrona już nigdy nic u państwa nie kupie bo widzę że macie straszne kłopoty z obsługą klienta.
Ale to co zobaczyłem po restarcie komputera to mój nowy free avast proponuje mi kupno avast internet security na dwa lata za 154 zł.
Zastanawia mnie to że sprzedają państwo ten sam produkt w różnych cenach jedynie w zależności od tego kto ma jaki antywirus, dobrze wiedzieć ciekawe co jakbym miał avast premier to pewnie by mnie to kosztowało 300 zł.

Cóż zostaje mi jedynie czekać do końca tygodnia, cóż przykro mi to mówić ale nawet kupienie biletu w PKP trwa 60 sekund - wybieram bilet, klikam kup, zaznaczam bank i przez payU mam już wypełniony przelew wpisać tylko potwierdzenie sms i mój bilet trafia po ok 15 sekundach na maila. Niech sobie państwo pozostawią pod refleksję jakoś państwa usług.

Pozdrawiam
Numer zamówienia: 11769739360