Po dnešní virové aktualizaci 13:55 se sekl, celý systém. Vypadlo internet.spojení a bylo potřeba, restart natvrdo. Nějaké vysvětlení, proč se tak děje? není to poprvé.
Dokud jsem měl aviru, vše bylo v pořádku. Jelikož jsem nenašel free zabezpečení, vrátil jsem se k avastu. Asi zbytečně, že…
Jste fakt, tak neschopní?
Mám aktuální verzi dva dny novou. DVA DNY
Žádný jiný soft, nemám.
Ano, použil jsem uninstal od tvůrce.
A nechtějte po mě, abych neustále odinstalovával a nahrával antivir.
Udělejte si tam pořádek.
Tak pane. Už vím, kde je háček. Totiž, tato složka, je skryta. Už mám nastavené správně a postnu.
Mám to tak pro bezpečnost, abych něco omylem nesmazal…
Opět se situace opakuje.
Dnes, před 22 hod. jsem aktualizoval ručně / pro jistotu / celý systém zamrznul. Nešlo s ničím hnout, jen s myší. Opět trdý reset. Okno antiviru - neodpovídá.
Jsem zvědavej, co najdete "
Dobry den,
QA se to nedari zreprodukovat. Muzete, prosim, zkusit vyrobit support package (https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB33) a poslat k analyze a zde napsat ID package, abychom ho nasli?
Situace se opakuje. Ruční aktualizace jednou týdně. Aktualizace se povede. Při zavírání okna křížkem, avast zatuhne / neodpovídá. Celý systém, je zatuhnutý. Jde jen pohyb myší a tvrdý restart. http://www.uschovna.cz/zasilka/LFL5C9ADWIPRT835-PHK/ balíček výsledku
ID W3NGB
Dobrý den,
i přes mnoho užitečných informací, které jste nám poskytl skrze zaslaný Support Package se nám Vámi popisované chování stále nepodařilo navodit. Chtěl bych Vás požádat o další kroky, které by nám mohly pomoci, a to:
[ol]- Zaslání manuálně vytvořeného výpisu paměti (crashdump) po zamrnutí systému
Zaslání logu z Process Monitoru[/ol]
Před tím, než budete postupovat podle následujících instrukcí, vytvořte si bod obnovení systému, ke kterému se můžete v případě potíží vrátit.
Jak vytvořit log Process Monitoru naleznete např. zde a stáhnete jej ze stránek Microsoftu. Process Monitor (procmon.exe) nejprve spusťe a nastavte tak, aby se záznamy zapisovaly rovnou na disk - “File → Backing Files… → Use file named:” a zadejte platnou cestu (třeba C:\procmonlogs\log.pml). Pro aplikaci této změny bude potřeba znovu spustit záznam (“Capture” na toolbaru nebo přes “Ctrl+E”). Proveďte tak těsně před započetím manuálního updatu VPS.
Na manuální vytvoření výpisu paměti postupujte podle tohoto návodu na stránkách Microsoftu. Je sice určen primárně pro Windows Server, ale platí i pro WinXP. Tímto způsobem vytvořený výpis paměti naleznete v C:\Windows\MEMORY.DMP, zazipujte jej a nahrajte nám jej společně s zazipovanými logy z procmonu na náš FTP server.
Líbí se mi, jak pan Miloš z AvastTýmu má fakt zájem a rád by informace, tak něco přispěji
Posledních 14 dní mi OS WinXPsp3 dělá to samé jako Miroslav49 asi takto: Co každý druhý start OS, to tvrdý zákus. První co mně zarazilo: Od začátku roku si snad každá aktualizace Avastu řekla o restart OS. Až pak náhodou koukám, že v seznamu Bodů obnovení systému je každý den uložen “Wdf01009”. Tak zkoumám a vidím že souvisí s Avast aktualizací “KB970158”. Můj tvrdý restart pak pravděpodobně provede obnovu posledního funkčního bodu, avšak pak se zase něco nezdá Avastu při další aktualizaci, a cyklus se opakuje.
Předvčerem jsem našel složku “C:\WINDOWS$NtUninstallWdf01009$” a pustil odinstalaci. Po restartu OS je vše krásně rychlé a funkční, až na drobnost, že Avast měl nezapnutelně vypnutý webový štít. Alespoň tedy, že vím čím jsem to provedl. Včera si Avast po aktualizaci opět přidal tuto WDF… nutnou součást, kupodivu ani nechtěl restart a webový štít se zapnul. Tak jsem zvědav, co se bude díti dále
Osobně, mám ruční aktualizaci, když to jinak nejde. Jednou týdně stačí. Nebo jak si vzpomenu. Vždy se povede a nekončí to fiaskem. Asi týden zpátky, jsem tedy povolil jak automat, tak proudové aktualizace. Opět fiasko. Tak říkám a dost. Záložky rozdělané, email otevřený, skoro jsem až tisknul a pak mě avast vypeče…
Tu složku, jsem smazal “C:\WINDOWS$NtUninstallWdf01009$”
A ještě jedna věc.
Vždy, když dojde na zatuhnutí systému, mám otevřený prohlížeč FF.
Pokud chci ručně aktualizovat, dělám to před vypnutím pc a vypnutých veškerých programech i vypnutém FF
A ano i po nastartování systému, se stalo, že systém byl nefunkční a musel taky přijít tvrdák pc
Taky jsem míval aktualizace že až po mém potvrzení. Ale od jisté doby ikona Avastu řve o ohrožení systému a to je iritující.
A jak jsem včera psal že jsem zvědavej, tak dneska opět start do totálního zákusu. Žádnej FF a nic bych ani nestihl pustit. Plocha a všechno se tedy načte, pak mi systémové zvuky zběsile hlásí že se děje spousta spouštění a ukončování nějakých procesů až to ztichne a je totálně mrtvo.
Co jsem měl ten zásek na naběhnutí, tak šlo hýbat jen s myší. Naprosto mrtvá plocha i spodní windows lišta. Žádné jiné upozornění nemám.
Štíty mám zapnuté. Hlášení o neaktuálnosti, nemám. A kdybych měl, budu si JÁ dělat co chci na svém PC a to je priorita. Žádnej program, si to nesmí dovolit. Takovej neznám.