Wersja 2014 totalnie niedopracowana

Zainstalowałem sobie najnowszą wersję Avast Premier (2014.9.0.2006) Podobno to już wersja stabilna…
Sprawdzam działanie tych nowości i spotkało mnie rozczarowanie:

[ol]- Dysk ratunkowy - nie jest tworzony ani na CD, ani na Pen-drive

• Niszczarka danych - spróbowałem wyczyścić Pen-drive 8 GB - nawet nie skasował istniejących plików[/ol]

Czy komuś udało się przeprowadzić te operacje?
Pozdrawiam - Leszek

Wrsja beznadzieja. Odchudzona o prawie 40 MB. Nie ma się co dziwić.

Do tego Interfejs Tragedia. Nieładny, nieczytelny, a co najważniejsze niepraktyczny.
To jakaś chyba wersja wyłącznie dla testerów (właściwie jak dla testerów to może i tak dobrze że ma jakiś interfejs).

Przy pierwszej aktualizacji wywaliło mi system. RESTORE BACKUP! Przy drugiej próbie pomimo że wypisało brak połączenia z serwerem to po restarcie kompa było zaktualizowane. Ciekawostka.

Po zaktualizowaniu do najnowszej wersji wywaliło mi system. Windows się nie uruchamiał. W trybie awaryjnym włączyłem odzyskiwanie systemu, okazało się że winna jest najnowsza aktualizacja Avast ;/ próbowałem kilka razy zaktualizować program ale niestety ciągle jest to samo. Pomoże ktoś?

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

SiN87 u mnie też jest BlueScreen.

Troszkę musiałem backupów posprawdzać, a przy okazji sprawdziłem Avasta:

• po aktualizacji Avasta z przed roku jest dobrze
  • po aktualizacji Avasta z przed miesiąca wywala BlueScreen.
    U mnie wywala Bluescreen z informacją że ma problemy z plikiem fssfltr_tdi.sys

Sprawdzę czy wystarczy odinstalować poprzednią wersję, oczyścić wszystko i ponownie zainstalować.

Ja nie mogę odinstalować nawet starej wersji. Nie działa żadne skanowanie itd.