NIE PŁAĆCIE PRZELEWEM PRZEZ KONTO NETGIRO PAYMENTS

Obsługa klienta jest w j. polskim: https://support.avast.com/

[quote author=efika link=topic=135167.msg997597#msg997597 date=1381300935]
Obsługa klienta jest w j. polskim: https://support.avast.com/
[/quote
Może i jest po polsku ale nie rozwiązuje problemów z tą sprawą .
wysłałem już dwa razy moje potwierdzenia z banku i nic klucza nie ma.
Jak tak dalej będzie to zgłoszę wyłudzenie na Policje
Numer referencyjny / Tytuł przelewu: 4711364428

• Odbiorca płatności: NetGiro Payments AB
    Bank odbiorcy: Nordea Bank Polska SA
    Numer rachunku: PL31144011010000000007592825
    SWIFT BIC: NDEAPLP2
    Dane zamówienia i płatności
  • Data zamówienia: 26 wrzesień 2013
  • Numer zamówienia: 14589398428 Zapłaciłem 26 września i do teraz walczę o klucz

Witam Mam podobny problem, dokonalam przelewu na kwote 124 zl (wg wytycznych w mailu jaki otrzymalam aby przedluzyc licencje (Szanowna(-y) Pani(-e),

Dziękujemy za złożenie zamówienia na stronie AVAST Software a.s. Dokonując płatności w żądanej walucie musisz podać swojemu bankowi następujące informacje:

Instrukcje dotyczące płatności

• Kwota: 124 zł
  • Numer referencyjny / Tytuł przelewu: 4711619598

Po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie, otrzymasz e-mail z załączona licencją. Zazwyczaj opłata jest księgowana na naszym koncie po 5 dniach roboczych od wykonania przelewu. Jeżeli nie otrzymamy wpłaty do 30 listopad 2013 Twoje zamówienie zostanie anulowane.

Dane zamówienia i płatności

• Data zamówienia: 1 październik 2013
  • Numer zamówienia: 14685184328

SKU produktu Nazwa produktu Ilość zamówiona Kwota

ISE-08-001-12-MR avast! Internet Security - 1 PC, 1 rok 1 108 zł)
by po paru dniach otrzymacc maila, w ktorym jestem proszona o wplate dodatkowej kwoty, gdyz suma (124zl) jest nie wytarczajaca.
Czuje sie oszukana , gdyz na poczatku mowa byla o innej kwocie i w zwiazku z tym wyslalam maila ze prosze o zwrot pieniedzy, otrzymalam w odpowiedzi wiadomosc ze informacje moge otrzymac tylko w paru obcych jezykach (angielski, holenderski itp) , wiec zadnej sensownej odpowiedzi nie uslyszalam. Wyglada na to ze bede musiala moja prosbe sformulowac po angielsku, ale skoro wykupilam licencje w Polsce, program obsluguje jezyk polski oraz wszystkie koszty dotyczace zakupu i odnowienia licencji , a takze konto na ktore mam przelac pieniadze rowniez obsluguje bank z siedziba w Polsce, to czemu musze w tej konkretnej sprawie przelaczyc sie na inny jezyk,
)

olaska,
Cena za Twoje zamówienia wynosi 124, został przeslany automatyczny mail, że zamówienia nie zostało opłacone w całości. Jaką kwotę przelałaś opłacając zamówienie? Czy przelałaś, zgodnie z informacja z potwierdzenia złożonego zamówienia, 124 PLN? Jeśli przesłałaś całą kwotą, a system żąda Cię o kolejną wpłatę (jeszcze się to nie stalo), skontaktuj się bądź z obsługa klienta Digital River (obsluga w j. angielskim, z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że już to zrobiłaś), lub z obsługą klienta AVAST ze strony https://support.avast.com/ (obsługa w j. polski, jeśli napiszesz po polsku).
Pozdrawiam.

kwota jaka przelalam na konto jest to dokladnie 124 zl, zgodna z pierwszym mailem dotyczacym przedluzenia licencji, lecz po jej wplaceniu dostalam kolejny list abym uzupelnila o dodatkowa kwote, z tego co pamietam kolejne ponad 50-60 zl, na co sie nie zgadzam, poniewaz wolalabym byc uprzednio poinformowana ze mam zaplacic np 179 zl (na wstepie), a nie pozniej informowana ze musze doplacic, poniewaz w tym momencie traktuje to jako wyludzenie

Szanowni Państwo,

to już jest kpina. To czego właśnie doświadczam z Waszej strony na pewno nie jest profesjonalnym podejściem do klienta. To po prostu lekceważenie i totalny brak zainteresowania klientem. Wysłałem dowód zapłaty za zakupiony towar, którego do tej pory nie otrzymałem. Nie interesuje mnie co i z kim musicie wyjaśnić - proszę o natychmiastowe przyznanie mi zakupionej licencji. A niejasności wyjaśniajcie sobie między sobą - albo zmieńcie Partnera, skoro tak uznaną firmę naraża na poważne starty reputacji, bo mój przypadek nie jest jednostkowy.

Cześć Efika.

Czy możesz rzucić okiem na moje zamówienie?
Tak jak poprzednicy dokonałem wpłaty (08.10.2013) przelewem za pośrednictwem NetGiro i do dnia dzisiajszego nie otrzymałem klucza licencyjnego. Numer zamówienia to 14765956628.
Pozdrawiam

Dzien dobry
a czy próbowałas wejsć w podany link?
jest po angielsku.
Dostałem od Ciebie odpowiedz ,ze wyjasnisz moją sprawe do dziś nie mam odpowiedzi a dostaje maile po angielsku
Mariusz Chruscinski,

This message is regarding your ticket ID #XRS-871-32697. We are changing the status
of this ticket to ‘Closed’ as we have not received a response from you in 72 hours.

Ticket ID: XRS-871-32697

Subject: Transfer to avast

Department: Consumer Sales

Type: Communication

Status: Closed

Priority: High

If you have any further questions then do let us know. You can check the status of
or reply to this ticket online at:
https://support.avast.com/Tickets/Ticket/View/XRS-871-32697

Kind regards,

AVAST Software a.s.

Ja tez zastanawiam sie nad zgłoszeniem sprawy na policje ,że wyłudzacie pieniądze

Mariusz Chruscinski

i tak mijaja dni a ja w dalszym ciagu nie mam licencji. Jawne zlodziejstwo!!!

Do szanownej firmy Avast: wstyd, wstyd, wstyd.

Zamówienie złożone 26.09.2013. Przelew zrealizowany również 26.09.2013.

Do dnia dzisiejszego (15.10.2013) nie ma śladu licencji. Na wysłane reklamacje przychodzi mail żeby reklamację pisać po angielsku, duńsku, chińsku i td. Porażka.
Sprzedaż była w języku polski, przelew zrealizowany w tym samym dniu, i od tej pory firma AVAST olewa Klienta. PORAŻKA!!!

Przelew zrealizowany, jak poniżej:
Data waluty 2013-09-26
Data operacji 2013-09-26
Opis Nr rach. przeciwst. :
31 1440 1101 0000 0000 0759 2825
Dane adr. rach. przeciwst. :
NETGIRO PAYMENTS AB
81-303 GDYNIA UL. KIELECKA 2
Tytuł : NR REFERENCYJNY ZAMÓWIENIA 14589214028 PRODUKT. AVAST!
INTERNET SECURITY - 1PC, 1 ROK NR ZAMÓWIENIA 4711364330

Zamówienie (potwierdzenie) jak poniżej:

Dziękujemy za złożenie zamówienia na stronie AVAST Software a.s.
Dokonując płatności w żądanej walucie musisz podać swojemu bankowi
następujące informacje:

Instrukcje dotyczące płatności

• Kwota: 99 zł
  • Numer referencyjny / Tytuł przelewu: 4711364330

Po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie, otrzymasz e-mail z załączona
licencją. Zazwyczaj opłata jest księgowana na naszym koncie po 5 dniach
roboczych od wykonania przelewu. Jeżeli nie otrzymamy wpłaty do 25
listopad 2013 Twoje zamówienie zostanie anulowane

I TERAZ PYTANIE - co z tymi 5 dniami roboczymi? minęło już kilka tygodni!
Co mam teraz zrobić?

witam wszystkich
Wczoraj otrzymałem kody z przeprosinami i jako rekompensatę przedłużenie licencji o 3 miesiące.Chciałbym podziękować"efice" za interwencje oraz Pani Magdalenie Idzik.
Wygląda ,że trzeba uzbroić się w cierpliwości czekać.
pozdrawiam
Mariusz Chruscinski

Witam,
Bzyk - sprawdź skrzynkę, program był wysłany 11 października.
michalp - zamówienie było wysłane 15 października do Pani, która złożyła zamówienie.

Niestety, tak jak pisałam Państwu, którzy się ze mną kontaktowali - wystapiły problemy w banku, który przyjmował płatności w dniach 30.9-1.10 (czyli dotknęło to przelewów z 26-27 września). Problem, ze względu na wielki zasięg (działamy globalnie) udało się rozwiązać dopiero 15 października. Przepraszamy za narażenie Państwa na niepotrzebne nerwy.

Dla mnie oczywiste jest że jak ktoś zapłacił za program i wysłał wam potwierdzenie wpłaty powinniście wysłać licencje bez żadnego ale. Tlumaczenie o problemach jest smieszne…
Ja na pewno nigdy więcej nie kupie nic co ma w logo Avast.

Witam. Kod doszedł. Efiko wielkie dzięki za pomoc.
PS. Szanowni użytkownicy forum, nie bądźcie tacy surowi i nie sprawiedliwi dla Efiki. Dziewczyna pomaga z własnej woli na tym forum a przede wszystkim nikogo nie obraża.
Pozdrawiam

Witam! Nic się nie zmieniło na lepsze. W dalszym ciągu albo mają totalny burdel w księgowaniu albo naciągają jak zwykli oszuści. Przelewu na 124 zł. dokonałem 9.10.2013 a dzisiaj tj. 20.10.2013 dostałem maila, że nie dokonałem wpłaty i mam to zrobić jeszcze raz jeżeli chcę dostać towar. Borys Witold

30.10 zakupiłem licencję na jedno stanowisko na okres dwóch lat. Kwota 121 zł została przelana od razu na konto. Do chwili obecnej także nie otrzymałem klucza licencyjnego. Mój numer referencyjny: 4711407967.

Jeśli tak duża firma jak AVAST ma takie problemy z księgowaniem i rozsyłaniem kodów to proponuję raczej wybierać inne firmy. Ja niestety wybrałem AVASTA po raz ostatni…

Mnie w końcu cichaczem podrzucili. Trwało to ok. 3 tyg. Doszło już do tego, że kazała mi pani z BOK samemu szukać
przelanych pieniędzy. Chroń mnie Panie przed takimi profesjonalistami. To wszystko bierze się z tego, że pieniądze są przelewane na konta różnych firm i w różnych krajach w jednym wiadomym celu.

Witam,
TEŻ MAM TEN PROBLEM !!! Czy Avast nie może go w końcu raz a porzadnie rozwiązać skoro jest tyle skarg ??? W dniu 27-10-2013r dokonałam przelewu za produkt avast! Internet Security - 1 PC, 1 rok za 79 zł na rachunek 31 1440 1101 0000 0000 0759 2825 firmy NETGIRO PAYMENTS AB
KIELECKA 2, 81-303 GDYNIA tytułem przelewu 4711297446 z rachunku 75 1020 4391 0000 6402 0070 4858 i oczywiście nie dostałam ZADNEJ INFORMACJI ZWROTNEJ ANI PRODUKTU pomóżcie !!!

proszę o sprawdzenie zamównienia nr 4711882535
Pieniądze zostały przelane 21.10.2013 jednak do tej pory nie otrzymałem licencji.

zapłaciłem przez netgiro 18 listopada tytuł przelewu: 4711823739 i dostałem info:
Po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie, otrzymasz e-mail z załączona licencją. Zazwyczaj opłata jest księgowana na naszym koncie po 5 dniach roboczych od wykonania przelewu. Jeżeli nie otrzymamy wpłaty do 17 styczeń 2014 Twoje zamówienie zostanie anulowane.

NUMER ZAMÓWIENIA: 15623134528

a dziś dostałem taką informację!:
Dziękujemy za złożenie zamówienia na stronie AVAST Software a.s. dnia 18 listopad 2013. Ponieważ nie otrzymaliśmy zapłaty w ciągu ostatnich 3 dni, zamówienie zostało anulowane.

Moje pytanie brzmi: czy to się dzieje na serio? Kiedy dostanę to za co ZAPŁACIŁEM?